Πορτογαλία

Γενικές Πληροφορίες

Εκεί στην άκρη της Ευρώπης στο δυτικό σημείο της Ιβηρικής, ο Πορτογαλικός πολιτισμός ακολούθησε τη φωνή της ιστορίας. Ο απέραντος ωκεανός προκαλούσε πάντα μια μαγεία, μια έλξη. Οι μεγάλες θαλασσινές περιπέτειες του 15ου και 16ου αιώνα έφεραν στην Πορτογαλία και την Ευρώπη μια νέα εποχή, την εποχή του πλούτου, της ανάπτυξης, της άνθησης των τεχνών και των γραμμάτων.

Έτσι κλείνει μια περίοδος στην ιστορία της χώρας που ξεκίνησε από τους Φοίνικες, τους Έλληνες και τους Ρωμαίους, πέρασε στους Κέλτες και τους Μαυριτανούς και κατέληξε στο ένδοξο έπος του Πορτογαλικού έθνους.

Σήμερα, στις αρχές του 21ου αιώνα ανοίγει μια νέα περίοδος, μια νέα εποχή. Η χώρα, μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας από το 1986, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στο δρόμο της εξέλιξης και της προόδου.

Μέχρι πριν μερικές δεκαετίες η Πορτογαλία ήταν χώρα κυρίως γεωργική. Η ανάπτυξη της βιομηχανίας, η εξειδίκευση στην παραγωγή, η ποιότητα των προϊόντων και το εμπόριο έφεραν μια νέα οικονομική άνθηση στη χώρα. Αναπτύχθηκαν παράλληλα τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι αυτοκινητόδρομοι και οι τηλεπικοινωνίες.

Η Πορτογαλία σήμερα με οκτώ αιώνες πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ζει στον παλμό της Ευρώπης, στον παλμό του μέλλοντος. Ο τουρισμός εδώ είχε ήδη αναπτυχθεί από τον 18ο αιώνα.

Η Μαδέρα ήταν ένα δημοφιλές παραθεριστικό θέρετρο όπως και το Cascais και το Estoril στα ρομαντικά χρόνια του ’30.

Η Πορτογαλία σ’ όλη της την επικράτεια, μέχρι και το μακρινό Μακάο στην Κίνα, διαθέτει σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με πισίνες, γήπεδα tennis και golf όπως και παραδοσιακές εγκαταστάσεις (POUSADAS) για την εξυπηρέτηση του τουριστικού ρεύματος που κατακλύζει τη χώρα όλο το χρόνο.

Η Πορτογαλία είναι έτοιμη να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Ο επιχειρηματίας χαίρεται την πολυτέλεια και τον εξοπλισμό που διαθέτουν τα ξενοδοχεία με την κατάλληλη υποδομή για την πραγματοποίηση συναντήσεων ή συνεδρίων.

Στα εκθεσιακά κέντρα της Λισσαβώνας και του Πόρτο οργανώνονται διεθνείς εκθέσεις που αποτελούν πόλο έλξης εμπόρων, επιχειρηματιών, αντιπροσώπων και χιλιάδων επισκεπτών.

Η Πορτογαλία είναι επίσης μια χώρα με μακρά γαστρονομική παράδοση. Η εκπληκτική κουζίνα, τα άφθονα θαλασσινά, το υπέροχο κρασί αποτελούν πρόκληση για γευστικές απολαύσεις.
Ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας της χώρας βρίσκει την ολοκλήρωση του στη νυκτερινή της ζωή με τα παραδοσιακά FADO και τα ΚΑΖΙΝΟ με τα λαμπερά SHOW.